Juniorky v Bardejove o účasť na ME

24.03.2008 Celý región

Bardejov 24. marca (TASR) - Po dvoch prípravných zápasoch s Maďarskom (0:3 a 3:0) sa už v Bardejove pripravujú slovenské volejbalové juniorky do 19 rokov na kvalifikáciu o postup na ME tejto vekovej kategórie.
Vo svojej B-skupine sa zverenky trénerky Evy Kosekovej postupne stretnú s Litvou (26. marca), Rakúskom (27. ), Rumunskom (28. ), Holandskom (29. ) a Tureckom (30. ). Prvé štyri zápasy sa im začínajú o 17.30, záverečný duel s Tureckom odohrajú o 20.00 h.
"Radi by sme sa z Bardejova kvalifikovali na záverečný finálový turnaj, " povedala pre TASR Eva Koseková a dodala: "Jednoznačným favoritom našej skupiny sú ale Turkyne a Holanďanky, my sa s ostatnými pobijeme o tretie miesto, ktoré by nám zaručilo ešte druhú možnosť kvalifikovať sa z dodatkového turnaja, ktorý bude 11. -14. júla. Silu súperiek, okrem Turecka a Holandska, príliš nepoznáme. Žiaľ, v príprave sa nám zranila Veronika Hrončeková, ktorú z účasti v Bardejove vyradil zranený palec na ľavej ruke. Problémy s kolenom má aj Pencová, no tá je s nami. "
V 12-člennej nominácii na turnaj v Bardejove sú:
nahrávačky: Alexandra Nagyová, Dominika Čierna, blokárky: Jaroslava Pencová, Lucia Janovcová, Tatiana Crkoňová, smečiarky: Diana Mitrengová, Monika Hrubinová, Nikola Radosová, Michaela Ňurciková, Natália Dubovcová, Erika Salanciová, libero: Dušana Podbehlá.
 

Vyberte región